Preamkeskouwers schaatsen 200 km op Weissensee

Bij gebrek aan natuurijs togen 11 leden van Schaatstrainingsclub De Preamkeskouwers naar Oostenrijk om op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht  te schaatsen.
Bij de start, ’s ochtends om 7 uur, daalde het kwik tot – 11. Gedurende dag bleef de temperatuur rond het vriespunt. Het was prima schaatsweer, zonnig en een licht briesje. Door het broze sneeuwijs kwamen er veel scheuren in de ijsvloer. Dit leidde tot vele valpartijen. Na 16 rondes van 12,5 km kwam een ieder, op een paar schrammen en blaren na, vrij ongeschonden over de finish.
Snelste heer van de Preamkeskouwers was Durk Agricola. Hij wist de 200 km in 8.41.42 af te leggen. Clasien Andela uit Oudega (DFM) reed de 200 km in 10.12.20 en was daarmee de snelste dame van de Preamkeskouwers.

Bekijk hier de foto’s: