Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Beste leden, donateurs en vrijwilligers.

Als ik dit stukje schrijf is er alweer niets terug te zien van de eerste speldenprik van de winter.

Als het even droog is en de zon ons probeert te verwarmen dansen de muggen van vreugde boven het groene gras. Was dit het einde van winter 2017-2018?

Natuurlijk niet. Vertelde mijn grootmoeder niet altijd dat na de kerst de dagen gaan lengen en daardoor de vorsten strengen.

Ik kijk nog even terug naar mijn eerste periode bij De Preamkeskouwers. Bestuurders die er alles voorover hebben om de vereniging op de rails te houden. Vrijwilligers die klaar staan om er voor te zorgen dat wij ons kunnen uitleven binnen onze hobby.

Een prima start op het ijs in Thialf met op donderdagavond 4 trainers. Wat een prachtige mountainbike toertocht de afgelopen maand in de bossen van Gaasterland.

Even rust om met onze familie gezellig rond de kerstboom te zitten en ons voor te bereiden op de jaarwisseling. Maar niet voordat we met de club onze rondjes hebben geschaatst op Flevonice.

Wat zal 2018 ons gaan brengen? Wordt het een winter met kou en prachtig natuurijs? Kunnen we dan weer een langere periode genieten van de tochten op de Friese wateren? Zeker is dat een groep van onze vereniging wederom de schaatsen aandoen op de Weissensee. Velen van ons zullen in februari aan de televisie gekluisterd zitten bij het volgen van de Nederlandse schaatsers op de Olympische Spelen.

Maar nog even terug naar het heden.

Het bestuur wenst een ieder een prettige kerst, een vrolijk eind van 2017 en voor 2018 een gezond en sportief jaar.

Bob Hille
Interim voorzitter