Geslaagde mountainbiketocht

Zaterdagochtend, 7.30 uur, de Preamkeskouwersvlag gaat in Oudemirdum in top. De zon laat haar van haar beste kant zien, de sponsor uitingen krijgen een prominente plek en in iT Klif ruikt het al naar koffie.

De eerste vrijwilligers komen binnen vallen en al snel is iedereen klaar om de eerste deelnemers aan onze Gaasterlandse bostoertocht te ontvangen en in te schrijven.

Om 9 uur, na een korte toespraak van Bernardus, staan de deelnemers te trappelen om aan hun tocht te beginnen. Toch werden enkele deelnemers al eerder gesignaleerd op het parkoers om gebruik te maken van de maagdelijke paden.

Een prachtig tocht was weer uitgezet door de vrijwillige parkoers bouwers. Verdwalen was bijna onmogelijk en na de eerste snelle mountainbikers zag je de tragere deelnemers genieten van de natuur. Hier een boom vol met elfenbankjes, daar nog een late panteramaniet.

Natuurlijk even een stop om te genieten van het natje en droogje bij de verzorgingspost maar dan snel verder. Helaas was het de organisatie niet gelukt de weergoden allemaal goed te stemmen. Rond 12 uur werden de deelnemers getrakteerd op een fikse hagel- en regenbui.

De deelnemers die nog net voor het “keuze punt” waren konden nog kiezen voor de korte route, maar de echte bikers lieten zich niet tegenhouden door wat minder mooi weer.

Terug in Oudemirdum stond de hogedrukspuit klaar om de fietsen weer pik en span te maken en de warme douche in it Klif om zelf weer schoon een erwtensoep of koffie te nuttigen.

De organisatoren, de vele vrijwilligers en de sponsoren hebben deze editie weer tot een onvergetelijke dag gemaakt.

Bedankt, Bob Hille

Interim voorzitter STC de Preamkeskouwers